JeCla Design

Betaalbaar en Professioneel

Complete webdesign paketten tegen voordelige tarieven.

 

Jelle Claessen

Selectie van de beste Android apps

In de Google Play store staan meer dan 3 miljoen apps.  Sommige zijn echt Super, terwijl andere de download niet waard zijn.  Laat je niet vangen door de verkeerde apps te downloaden.  Wij hebben enkele apps geselecteerd die volgens ons zeker de moeite waard zijn om eens uit te proberen.

We gaan niet in op de tegenwoordig alom bekende apps als “Messenger”, “whatsapp” en Instagram en aanverwanten.  Deze zijn zoals wij vinden … standaard

De collectie apps die wij geselecteerd hebben zijn niet in een specifieke volgorde, of niet opgedeeld in categorieën.  Gewoon, leuke en handige apps die je (meestal) gratis kan downloaden.

Cookpad (Gratis)

De cookpad app stelt je in staat om een zeer uitgebreid assortiment aan recepten te ontdekken.  Als je niet weet wat koken, of je zoekt een recept met bepaalde ingrediënten, dan is dit de app to go.   Je kan er ook recepten markeren als favoriet en shopping lijstjes bijhouden.

Door deze app te gebruiken, heb je al een dagelijkse zorg minder.  Niet meer nadenken over wat er moet gekookt worden.

Fitbit (Gratis)

Je kent waarschijnlijk wel de fitness tracker die deze naam ook heeft.  De app zelf zonder deze tracker werkt ook geweldig alleen.  Door de app te installeren op je smartphone ben je in staat om simpel je stappen te tellen, activiteiten te loggen, en hij helpt jou met het behalen van dagelijkse goals.

Je kan ook je resultaten vergelijken met je vrienden (welke ook deze app hebben) en zo een extra motivatie hebben om te bewegen.

Deze app is zeker een aanrader voor iemand met de ambitie om actiever te zijn in het dagelijkse leven, en meer te bewegen.

IFTTT (Gratis)

De naam van deze app lijkt misschien een beetje raar, maar eens je weet waarvoor hij staat zal er al veel duidelijk worden.   “ If This Then That”  ofwel vertaald naar het Nederlands “als dit dan dat”.

Deze app stelt je in staat om gepersonaliseerde automatische handelingen te laten uitvoeren.   Bijvoorbeeld.  ‘Als het 22 uur is, dan moeten de lampen aan gaan”.  Uiteraard heb je voor functies zoals dit extra hardware nodig, zoals bijvoorbeeld Philips Hue lampen.

Er is ook een hele community waar je de applets van kan gebruiken.

Google translate (Gratis)

Met de app van google translate heb je de mogelijkheid om op een snelle manier te vertalen van en naar verschillende talen.  De app kan 103 talen vertalen wanneer je een actieve internet (data) verbinding hebt, en 52 talen wanneer je offline bent.

Er is een mogelijkheid om zelf tekst in te typen via het toetsenbord op je smartphone, of het vertalen van gesproken woorden.   Je kan zelfs ook live vertalingen doen door het richten van je camera op een tekst, woord of zin dat je wil vertalen.   De camera herkent dan de letters en woorden, en laat je dan een live vertaling zien op je scherm.

Microsoft launcher (Gratis)

Dit is zelf een van mijn favorieten.  Deze app kan je gebruiken om de standaard android interface te vervangen.  De voordelen hiervan zijn dat je een aanpasbare en persoonlijke feed kan maken voor een snelle toegang tot recente apps, agenda, en veel gebruikte apps.

Deze launcher heeft geen nadelig effect op de snelheid van je telefoon, terwijl er toch verschillende mogelijkheden zijn om te personaliseren.  Je kan de app lijst bewerken, achtergronden kiezen, en er is een handige en elegante alfabetische scrollbar.

Het gebruik van de Microsoft launcher heeft geen effect op de werking van de Google Assistant, en werkt perfect samen met de standaard apps van android.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin